Nieuws/Financieel
1968216520
Financieel

Buffett schenkt miljarden aan goede doelen

Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway

Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway

OMAHA (ANP/BLOOMBERG) - De bekende belegger Warren Buffett heeft miljoenen aandelen in zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway aan goede doelen geschonken. Zo'n kleine 17 miljoen van de zogeheten B-aandelen, goed voor 3,6 miljard dollar, gaan als donatie naar vijf stichtingen: Bill & Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation en NoVo Foundation.

Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway

Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway

Met de schenking is in totaal 45 procent van het vermogen dat Buffett in 2006 had, gedoneerd. Dat betekent een bedrag van 34 miljard dollar. De investeerder wil in de toekomst ook het resterende vermogen uit Berkshire Hathaway aan goede doelen schenken. Dat vindt plaats via jaarlijkse donaties.

Ook de 90-jarige eigenaar van Home Depot deed een duit in het zakje bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Topman Bernie Marcus, goed voor geschat $4,5 miljard, heeft volgens Market Watch 90% van zijn vermogen beloofd af te dragen aan zo’n driehonderd goede doelen.

,,Om kwartaalwinsten te maken is een ding, om het leven van een enkel persoon te veranderen is zoveel beter”, aldus Marcus.