Nieuws/Financieel
1970670205
Financieel

Johnson & Johnson stopt met witmakende crèmes

NEW BRUNSWICK - Farmaceut en verzorgingsmiddelenproducent Johnson & Johnson (J&J) stopt met de verkoop van witmakende huidcrèmes. Het bedrijf maakte bekend zijn producten van het merk Clean & Clear Fairness, die het in India verkocht, van de markt te halen. Eerder deze maand besloot J&J al zijn Neutrogena Fine Fairness-lijn stop te zetten. Die verkocht het Amerikaanse bedrijf in Azië en het Midden-Oosten.

De witmakende huidcrèmes kwamen onder vuur te liggen nu er wereldwijd een debat over racisme gaande is. Tegenstanders wijzen erop dat die producten het idee versterken dat een lichte huid beter is dan een donkere. J&J zegt daar ook de afgelopen tijd opmerkzaam op te zijn gemaakt. "Dat was nooit onze bedoeling. Gezonde huid is mooie huid."

Dat J&J de producten niet meer maakt en verkoopt, betekent niet dat ze meteen niet meer te krijgen zijn. Winkels kunnen hun voorraden nog wel gewoon verkopen. Andere verzorgingsproductenmakers als Unilever, Procter & Gamble en L'Oréal maken vergelijkbare producten. Zij waren niet direct bereikbaar voor commentaar.