Nieuws/Financieel
1971584
Financieel

Miljardair-belegger Buffett ontbijt voor max $3,17

Hoe leeft Warren Buffett, ’s werelds beste belegger? Marktvorsers proberen al jaren zijn beleggingswijze te kopiëren. Spaarzaamheid en geduld zijn de recepten, ook bij zijn ontbijt.

Warren Buffett is volgens waarderingen van dataverwerker Bloomberg dankzij zijn beleggingen privé $ 86 miljard. Hij schaart zich daarmee onder de rijksten op de wereld.

Zijn bestedingspatroon is totaal het omgekeerd, blijkt uit de documentaire die volgens CNBC uiterst gewild is onder particuliere beleggers.

De Amerikaanse 87-jarige miljardair woont nog steeds in het huis met vijf slaapkamers in Omaha, Nebraska, dat hij in 1958 voor $ 31.500 kocht.

En hij besteedt nooit meer dan $ 3,17 bij het ontbijt. Op vijf minuten rijden vanaf zijn kantoor, waar hij de afgelopen vijftig voor Berkshire Hathaway een vermogen maakte met beleggingen in bedrijven die hij zelden verkoopt, stopt Buffett steevast bij McDonald’s. Hij bestelt dan uit drie Amerikaanse ontbijtopties: worstpasteitjes, ei en kaas of een spek, ei en kaas.

Verstokte cola-drinker

Warren Buffett is net als president Trump een cola-drinker, meerdere blikjes cola per dag gaan er doorheen. Afhankelijk van zijn stemming bepaalt hij het ochtendmenu. Die kent hij uit zijn hoofd, en zijn vrouw inmiddels ook. „Ik vertel mijn vrouw, terwijl ik me 's ochtends scheer wat ik kies: ofwel $ 2,61, $ 2,95 of $ 3,17.”

,,Daarop steekt dat bedrag in de kleine beker bij mij hier [in de auto], legt hij uit in de HBO-documentaire Becoming Warren Buffett. Het bedrag komt overeen met een van zijn drie producten voor het ontbijt.

Twee worstjes

,,Als ik weinig voorspoed voel, ga ik misschien met de $ 2,61 weg, twee worstjes, dan leg ik ze bij elkaar en schenk ik een cola in”, vertelt hij over de keuze bij de drive van McDonald’s .

„De $3,17 is een spek-, eieren- en kaaskoekje. Maar de beurshandel is vanmorgen gering, dus ik zal de $ 3,17-optie laten liggen en met de $ 2,95 weggaan”, stelt hij in de documentaire die een hit op Wall Street zou zijn.