Nieuws/Financieel
1978414011
Financieel

Elon Musk dreigt om af te zien van overname Twitter

Elon Musk

Elon Musk

SAN FRANCISCO - (ANP/BLOOMBERG) Elon Musk vindt dat Twitter de afspraken rond de overname van het socialemediabedrijf schendt door hem niet bepaalde informatie te verstrekken over spam en nepaccounts. Dat staat in een nieuw document dat de bekende ondernemer heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Daarin benadrukt Musk ook nog altijd het recht te hebben om van de overname van Twitter af te zien.

Elon Musk

Elon Musk

De rijkste man ter wereld heeft al een akkoord bereikt met Twitter over de miljardenovername, maar zorgde vorige maand voor een verrassing door de deal in de wacht te zetten. Dat deed hij omdat hij meer duidelijkheid wil over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst.

Dwarsbomen

Musk wil dat Twitter aan hem bewijst dat van alle Twitter-gebruikers minder dan 5% bots zijn, zoals het bestuur van Twitter beweert. Dat het bedrijf nog altijd geen gehoor heeft gegeven aan zijn verzoek zou niet anders op te vatten zijn dan als een poging om Musk te dwarsbomen en de kwestie te verdoezelen, staat ook in de verklaring van de zakenman.

Beleggers zijn geschrokken van het nieuws. Het aandeel Twitter leverde maandag kort na de openingsbel op Wall Street meer dan 4% in. Door de onzekerheid rond de overnamedeal en de onrust op de beurzen is de aandelenkoers van Twitter afgelopen maand al behoorlijk gedaald.