Financieel/Ondernemen

FAMILIEZAKEN Dashmote zet in op kunstmatige intelligentie

Actieve broers vullen elkaar aan

Vlnr. Stefan en Dennis Tan en mede-oprichter Matthaeus Schreder.

Vlnr. Stefan en Dennis Tan en mede-oprichter Matthaeus Schreder.

DASHMOTE

AMSTERDAM - Dennis (29) en Stefan Tan (26) runnen samen met nog twee partners het kunstmatige intelligentie-bedrijf Dashmote. Dennis: „Met onze technologie halen we informatie uit beelden.”

Vlnr. Stefan en Dennis Tan en mede-oprichter Matthaeus Schreder.

Vlnr. Stefan en Dennis Tan en mede-oprichter Matthaeus Schreder.

DASHMOTE

Grote bedrijven, waaronder Heineken, Philips, Unilever en Coca Cola, gebruiken deze inzichten om hun marketing en sales te verbeteren. Dashmote, waar Dennis algemeen directeur is en Stefan de financiële man, is niet de enige onderneming van de oudste broer; hij is ook compagnon bij influencer marketingbureau TIM. Daarnaast zijn beide broers actief in ondernemers- en startuporganisaties.

Dat ze ondanks hun jonge leeftijd al zo hard aan de weg timmeren, zien de twee niet als een verdienste. „Leeftijd is een relatief begrip”, zegt Dennis. „Ik onderneem vanaf mijn 15e en heb dus al de nodige ervaring opgedaan.” Die ondernemersdrift is de jongens overigens niet met de paplepel ingegoten. „Onze moeder wil nog steeds het liefste dat we dokter worden.”

Aanvankelijk was Dennis zo gefocust op het ondernemerschap dat hij voortijdig stopte met de middelbare school. Via enige omwegen, en onder lichte druk van zijn ouders, belandde hij uiteindelijk toch aan de economische faculteit van de Erasmus Universiteit. Daar kwam hij zijn broertje weer tegen, die zich op het academische pad focuste en al drie masteropleidingen op zijn naam heeft staan.

„Wij hebben van jongs af aan een andere weg bewandeld”, vertelt Dennis. „Onze band was altijd goed, maar we hadden tijdens onze jeugd al andere interesses en vriendengroepen. We zijn totaal verschillend.” Juist daarom gaat het samen ondernemen nu zo goed, denken de broers. „Dennis is van de visie en ik meer van het uitrekenen en uitwerken,” aldus Stefan. „Stefan maakt het tastbaar”, besluit Dennis.