Nieuws/Financieel
1985825
Financieel

Nieuwe privacy-knop bij Facebook

Mark Zuckerberg dinsdagavond in San José.

Mark Zuckerberg dinsdagavond in San José.

SAN JOSÉ (ANP/RTR) - Facebook werkt aan een functie die gebruikers de mogelijkheid biedt de browsergeschiedenis op het sociale netwerk te wissen.

Mark Zuckerberg dinsdagavond in San José.

Mark Zuckerberg dinsdagavond in San José.

Topman Mark Zuckerberg van Facebook zei dat het nieuwe systeem aan de orde komt op de jaarlijkse Facebookconferentie die dinsdag is begonnen. Het is de uitwerking van zijn eerdere aankondiging na felle kritiek op het netwerk.

Zuckerberg zei dat hij het Facebookgebruikers met de functie 'clear history' makkelijker wil maken de lijst met bezochte websites te deleten.

Ingrepen

Facebook kwam onder vuur te liggen nadat bekend was geworden dat het Britse databedrijf Cambridge Analytica informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers had misbruikt, onder meer voor de verkiezingscampagne van president Donald Trump.

Naar aanleiding van het schandaal heeft Zuckerberg beloofd de privacy van gebruikers te verbeteren.

Maandagavond, vlak voor de presentatie van Zuckerberg, meldde WhatsApp-oprichter Jan Koum te vertrekken bij het Facebook-dochterbedrijf.

In Nederland neemt het aantal jongste gebruikers van Facebook ondertussen af, zij kiezen vaak voor Instagram, eveneens een Facebook-bedrijf.