1986468
Financieel

Adviesverhoging voor Philips Lighting

Amsterdam - Morgan Stanley heeft het advies op Philips Lighting verhoogd. Volgens analisten van de Amerikaanse bank is de waarde van de aandelen na de kwartaalresultaten dusdanig gedaald, dat nu een niveau is bereikt dat meer recht doet aan de waardering. Om die reden ging het advies op Philips Lighting van underweight naar equal-weight.

Volgens Morgan Stanley veroorzaakte de handelsupdate voor een schok onder beleggers. Over de hele breedte van het bedrijf bleven de resultaten achter bij de verwachtingen. Het zorgde er voor dat het verlichtingsbedrijf 13 procent van zijn beurswaarde verloor.

Het teleurstellende begin van het jaar was voor Morgan Stanley reden om de verwachtingen voor het bedrijf voor het hele jaar naar beneden toe bij te stellen. De bank gaat nu uit van een groei van 2 tot 5 procent (low-to mid-single digit). Ook de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat en de vrije kasstroom werden aangepast.

Morgan Stanley verlaagde het koersdoel van 28 euro naar 26 euro. Het aandeel Philips Lighting sloot dinsdag op 25,24 euro.