Nieuws/Financieel
1990852241
Financieel

Wall Street gaat licht omlaag

New York - De aandelenbeurzen op Wall Street lieten donderdag kleine minnen zien. Beleggers in New York verwerkten tegenstrijdige berichten over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast waren er geruchten over een megaovername van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab. Verder kwamen nog wat kwartaalcijfers van bedrijven.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tussentijds 0,1 procent lager op 27.806 punten. De S&P zakte ook 0,1 procent, tot 3105 punten. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8511 punten.

Berichten over de handelsgesprekken tussen de VS en China slingeren alle kanten op. Aan de ene kant was er een bericht dat een voorlopige handelsdeal er dit jaar niet meer inzit. Dat leek ook door president Donald Trump te worden bevestigd toen hij zei dat China nog niet genoeg is bewogen in de richting die hij wil. Anderzijds zou de Chinese toponderhandelaar zijn Amerikaanse collega's juist weer hebben uitgenodigd voor nieuw overleg in Peking.

Ameritrade

Een overname van TD Ameritrade door Charles Schwab zou mogelijk donderdag aan worden gekondigd. De twee bedrijven zijn de grootste beursgenoteerde onlinebrokers in de VS. Schwab (plus 6,8 procent) heeft een marktwaarde van 57,5 miljard dollar en Ameritrade (plus 19 procent) van 22,4 miljard dollar. Een samenvoeging zou een kolos opleveren met maar liefst 5 biljoen dollar aan gecombineerde activa.

Warenhuisketen Macy's verloor bijna 2 procent. Het bedrijf publiceerde minder dan verwachte kwartaalcijfers en zette ook het mes in de verwachtingen voor heel dit jaar.

Koersen

Tevens kwamen er verschillende macro-economische gegevens. De wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS bleven stabiel en de industriële bedrijvigheid rond de stad Philadelphia is toegenomen. Daarnaast meldde onderzoeksbureau Conference Board dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie licht zijn gedaald. Verder ging de verkoop van bestaande woningen in de VS vorige maand omhoog.

De euro was 1,1060 dollar waard, tegen 1,1066 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent tot 58,39 dollar en Brent klom 2,1 procent tot 63,69 dollar.