Nieuws/Financieel
1993399
Financieel

Wall Street beperkt schade; Dreun Tesla

New York - De aandelenbeurzen in New York hielden donderdag overwegend de schade beperkt na de sombere start van de handel. De resultaten van automaker Tesla vielen daarbij duidelijk niet in goede aarde, mede door de opmerkelijke toelichting op de resultaten door topman Elon Musk. Ook muziekstreamingdienst Spotify deed een flinke stap terug.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde fractioneel hoger op 23.930 punten. De brede S&P 500 viel 0,2% terug naar 2630 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte ook 0,2% tot 7088 punten.

Tesla verloor 5,5%. De maker van elektrische auto's leed afgelopen kwartaal zijn grootste kwartaalverlies ooit, maar zag wel de omzet toenemen. Ook hield het bedrijf vast aan zijn productiedoelstellingen voor de Model 3. Musk schoffeerde in een telefonische toelichting analisten door hun vragen ,,saai'' en ,,niet cool'' te noemen.

In New York hielden de Amerikaanse beurzen donderdag de schade overwegend beperkt na de sombere start van de handel. Aandelen van Spotify werden van de hand gedaan.

Beleggers in de VS keken onder meer uit naar de uitkomsten van de tweedaagse handelsonderhandelingen tussen Amerika en China. Verder lag de focus bij het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vandaag naar buiten wordt gebracht.

Spotify dook 5,6% omlaag. De muziekstreamingdienst wist afgelopen kwartaal het verlies te verkleinen en de opbrengsten te verhogen. Het was het eerste cijferbericht sinds de beursgang van Spotify begin april. Beleggers waren echter niet onder de indruk.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz (+1,4%) viel in de smaak dankzij een hoger dan verwachte winst. Chemiegigant DowDuPont sloot onveranderd ondanks de bekendmaking van solide kwartaalprestaties.

Teva werd 4,4% minder waard. De resultaten van de farmaceut konden de markt niet overtuigen.

Voor Kellogg werd 2,7% meer betaald. De producent van onder meer ontbijtgranen heeft in het eerste kwartaal meevallende resultaten behaald.

Verder stonden producenten van dierenvoeding onder druk door de toegenomen concurrentie van het eigen merk hondenvoer van webwinkelreus Amazon (+0,2%). General Mills en JM Smucker verloren 3% respectievelijk 2,1%.

Ferrari spurtte naar een winst van 4,1%. De Italiaanse sportwagenfabrikant is het nieuwe jaar goed begonnen.