Nieuws/Financieel
1998392
Financieel

Forse omzetgroei voor Alibaba

Hangzhou - De Chinese internetgigant Alibaba heeft de omzet in het afgelopen kwartaal fors zien stijgen. Het bedrijf dat vaak met de Amerikaanse webwinkel Amazon wordt vergeleken, zette daarnaast in op de verbetering van zijn advertentieformule voor verkopende partijen. Ook werd geïnvesteerd in clouddiensten en IT-oplossingen en werd er geld gestoken in winkels en winkelcentra.

In de drie maanden tot en met maart werd 61 procent meer verkocht in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet kwam uit op 9,9 miljard dollar. Dat was meer dan waar kenners in doorsnee van uitgingen.

De investeringen zorgden er wel voor dat de winst geen gelijke tred hield met de sterke omzetgroei. De winst daalde in het slotkwartaal van het boekjaar met een derde tot ruim 2,2 miljard dollar. De daling kwam ook doordat de verkoop van onderdelen een jaar eerder extra geld opbrachten.

Voor het lopende boekjaar voorziet Alibaba een omzetgroei van minstens 60 procent. Ook dit was meer dan waar kenners door de bank genomen op rekenden.