Nieuws/Financieel
1999918107
Financieel

Nasdaq boekt record, Dow en S&P sluiten lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdagavond gemengd gesloten. De Nasdaq boekte een record. De technologie-index ging even door de 10.000 puntengrens. De blik van beleggers is vooral gericht op de Federal Reserve die aan zijn tweedaagse beleidsvergadering begon.

De Dow-Jonesindex sloot 1,1% lager bij 27.272 punten. De breed samengestelde S&P 500 speelde 0,8%. Techbeurs Nasdaq won juist 0,3% bij 9953,75 punten.

Luchtvaartfondsen American Airlines, United Airlines en Delta Air Lines verloren tot 9,6 procent. In eerdere sessies profiteerde de luchtvaart nog van optimisme over het verloop van de crisis. Cruisemaatschappijen Carnival en Norwegian Cruise Line verloren respectievelijk 6,8 en 8 procent terwijl hotelketen Marriott International 4,9 procent in het rood stond.

Apple steeg 3,5 procent na nieuws dat de techreus eigen chips gaat gebruiken in zijn Mac-computers en Macbook-laptops. Naar verluidt maakt iPhone-maker dit later deze maand bekend op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC

Winkelketen Macy's verloor 4,4 procent, na winsten eerder op de dag. De warenhuisketen, die onlangs 4,5 miljard aan financiering binnenhaalde, sloot het afgelopen kwartaal af met fors verlies. Cijfers van juweliersketens Tiffany werden met een koerswinst van 1,6 procent verwelkomd.

De handel in schaliegasbedrijf Chesapeake werd automatisch stilgelegd na een koersval van 74 procent. Eerder op de dag werd de handel ook al stilgelegd, nadat Bloomberg op basis van ingewijden meldde dat het met schulden overladen bedrijf uitstel van betaling wil aanvragen.

De euro was 1,1341 dollar waard, tegenover 1,1360 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 38,10 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 40,51 dollar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop