Nieuws/Financieel
2000714797
Financieel

Minister VS volgende week naar China

Washington - De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin reist volgende week af naar China voor nieuw handelsoverleg. Dat liet hij weten in een interview met zakenzender CNBC. Hij bevestigde daarmee eerdere berichten over persoonlijk overleg tussen hoge regeringsfunctionarissen van China en de Verenigde Staten.

Naast Mnuchin gaat ook handelsgezant Robert Lighthizer naar het overleg, dat dinsdag en woensdag in Shanghai zal plaatsvinden. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. De laatste tijd is er al op hoog niveau telefonisch handelsoverleg gevoerd tussen de partijen.

President Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Overigens dreigde Trump onlangs al wel weer met meer importheffingen op Chinese goederen.

Mnuchin ging tegenover CNBC ook in op uitlatingen van Trump over Google. De president riep onlangs op tot een onderzoek naar de banden tussen de technologiegigant en de Chinese overheid, maar volgens Mnuchin zijn er geen zorgen over de activiteiten van Google in het land.