Nieuws/Financieel
2001754
Financieel

Spaarpunten zijn nog maar een paar maanden houdbaar

Air Miles over? Wissel ze op tijd in!

Amsterdam - Spaarders van Air Miles opgelet: wissel tijdig je Air Miles in, anders zijn ze niks meer waard.

Dit jaar, 1 november om precies te zijn, komen bijna 5,4 miljard Air Miles te vervallen. „Die maatregel is vijf jaar geleden aangekondigd”, vertelt algemeen directeur Jacques Hoendervangers van exploitant Loyalty Management Nederland.

In november 2013 werd bekendgemaakt dat Air Miles nog maar vijf jaar houdbaar zijn. De maatregel is vooral bedoeld om consumenten aan te moedigen om hun Air Miles in te wisselen.

Hoendervangers: „Er wordt flink gespaard, maar we kwamen er achter dat veel consumenten vergeten hun Air Miles te gebruiken. Zeker sinds de invoering van de Bonuskaart, die in het leven is geroepen om het sparen makkelijker te maken, worden ze minder ingewisseld. Zonde. Wij hebben als motto: sparen en genieten.”

Om te voorkomen dat veel huishoudens alsnog vergeten hun saldo te verzilveren, is Loyalty Management Nederland aan een uitgebreide informatiecampagne begonnen.

Consumenten worden via e-mail, per post en airmiles.nl geïnformeerd over de beperkte geldigheid van hun Air Miles.

Het gemiddelde saldo van de spaarders bedraagt 3.812 Air Miles. Ze kunnen voor allerlei zaken worden ingewisseld: voor 350 Air Miles heb je een broodje bij Shell, voor 1050 een bioscoopkaartje en voor 3000 een bluetooth speaker cube, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Op de website van Air Miles staat uitgebreide informatie over hoe spaarders hun Air Miles kunnen inwisselen. Wie wil kan (een deel van) het gespaarde saldo ook doneren aan een goed doel.

Het gaat om veel punten: zo’n 4,4 miljard Air Miles zijn niet meer geldig vanaf 1 november dit jaar. Het gaat om de eerste Air Miles die vijf jaar of langer geleden zijn uitgegeven.