Nieuws/Financieel
2001812
Financieel

ABN en elektrische auto’s hielden de gemoederen deze week bezig

Amsterdam - Het verkeerd overgeboekte lieve sommetje van €90.000 en allerlei nieuws over auto’s was in trek op de DFT-pagina’s deze week.

Een opvallende parkeerboete, elektrische auto’s en stijgende benzineprijzen: daar werd de afgelopen week gretig over gelezen. Maar een opvallende rechtszaak tegen ABN Amro trok het meeste aandacht. Dit zijn de tien meest gelezen artikelen van deze week.

1. ABN hoeft niet te betalen voor foutje

Een man die per ongeluk ruim €90.000 overboekte naar een verkeerde rekening hoeft er niet op te rekenen dat hij van zijn bank ABN geld terugkrijgt. Dat zou hij trouwens wel moeten krijgen van de man naar wie hij het overmaakte, maar die heeft alles al verbrast en geen cent te makken.

2. Steeds meer elektrisch

We kopen in de Europese Unie steeds meer elektrische auto’s. In het eerste kwartaal werden er bijna de helft meer gekocht dan vorig jaar. Maar het totale aandeel van elektrische auto’s is nog altijd minder dan 2%.

3. Parkeergeld ook bij pech

Wie op een parkeerplek met pech staat te wachten op de Wegenwacht moet wel even keurig een bonnetje achter de ruit leggen. Want ook dan mag de parkeerwacht een boete uitdelen, oordeelde de rechter.

4. Amstel Hotel in de verkoop

5. Benzineprijs gaat verder omhoog

6. Musk heeft geen zin in saaie vragen

7. Nederlandse filmbaas deelde info over Lady Gaga met prostituees

8. Vakbonden buitenspel bij Jumbo

9. Lonen stijgen met 3% in 2019

10. Meer betalen voor bankieren bij ABN