Nieuws/Financieel
2003595
Financieel

Topman Air France-KLM blijft aan tot 15 mei

Parijs - Jean-Marc Janaillac blijft tot na de jaarvergadering van luchtvaartcombinatie Air France-KLM op dinsdag 15 mei zijn werkzaamheden als topman en voorzitter uitvoeren. Daarna treedt hij formeel terug, aldus de onderneming in een verklaring na een bijeenkomst van het bestuur.

Janaillac maakte vrijdag zijn terugtreden al bekend. Hij speelde het loonconflict bij Air France hard, door zijn lot te verbinden aan de uitkomst van een stemming over het finale loonbod. Die gok pakte volkomen verkeerd voor hem uit. Op 15 mei wordt ook een bestuursvergadering gehouden, waarna er een oplossing voor de topfunctie komt.

Air France, het zusterbedrijf van KLM, heeft al sinds februari te maken met stakingen. De tot nu toe dertien stakingsdagen hebben het concern al zeker 300 miljoen euro gekost. Die eisen hun tol voor het moederbedrijf. Air France-KLM presenteerde vrijdag kwartaalcijfers die door kenners werden gezien als een winstalarm. Het concern draait onder meer door de stakingen verlies. En het grootste deel van de stakingskosten vielen nog buiten het kwartaal en steken dus later nog de kop op.