Nieuws/Financieel
2006083634
Financieel

Dit beleggingsfonds scoort met Griekse aandelen

Terwijl de focus van beleggers grotendeels gericht is op de wel en wee bij de grote Europese aandelenmarkten legde de selectie van Griekse aandelen door het Amerikaanse Helm Investment Partners vorig jaar geen windeieren.

In het afgelopen jaar behaalde Helm Investment Partners een rendement van maar liefst 73% met Griekse aandelen, zo meldt Bloomberg. Hoewel er langzamerhand wat belangen worden afgebouwd, bestaat de helft van de portfolio nog steeds uit aandelen uit het Zuid-Europese land.

De strategie van het fonds is vooral om te kijken naar veelbelovende politieke- en economische ontwikkelingen die een land kan helpen om het negatieve tij te keren. Een volgende stap is het zoeken naar vier tot acht van de gezondste en meest winstgevende bedrijven die op een fractie van de boekwaarde staan genoteerd. Bij een foute keuze worden na een terugval van 10% de aandelen weer van de hand gedaan.

Naast Griekenland ziet Helm Investment voor 2020 brood in Turkse aandelen. Zij houden er rekening mee dat het land de komende jaren economische uit het dal zal klimmen met steun van de aangekondigde hervormingsplannen. Daarnaast heeft het beleggingsfonds enige blootstelling genomen op de beurs in Pakistan nadat het land eind vorig jaar een nieuwe tranche kreeg uit het steunprogramma van het IMF.

Aan het roer bij Helm Investment staat onder meer Philip Reade, de voormalige fondsbeheerder bij het Braziliaanse Tarpon Investments. Thomaz Malavazzi die ook aan het hoofd van het bedrijf staat, is eveneens afkomstig van Tarpon.