Nieuws/Financieel
2006662890
Financieel

Tesla moet fabriek in Californië voorlopig dichthouden

FREMONT (ANP/RTR) - Autobouwer Tesla mag zijn fabriek in Fremont in de Amerikaanse staat Californië nog niet heropstarten. Dat zeiden de lokale autoriteiten.

Elon Musk, de topman en oprichter van Tesla, zei donderdag tegen werknemers dat de productie in de autofabriek vrijdagmiddag (lokale tijd) op beperkte schaal weer zou worden hervat. Fabrikanten in Californië kregen eerder op donderdag van gouverneur Gavin Newsom te horen dat zij binnenkort weer aan het werk mogen. De staat gaat de strenge voorwaarden tijdens pandemie geleidelijk aan versoepelen.

De autoriteiten van Alameda County, waar de fabriek van Tesla zich bevindt, houden de lockdownmaatregelen echter tot eind mei in stand. Alleen essentiële werkzaamheden mogen hervat worden. „Tesla is ervan op de hoogte gebracht dat zij niet aan die criteria voldoen en dat zij niet mogen heropenen”, zei een woordvoerder.

Bekritiseerd

Topman Musk heeft de coronamaatregelen in Californië en rest van de VS herhaaldelijk bekritiseerd. Musk noemde de lockdown in Californië onlangs „fascistisch” en bestempelde de paniek die is ontstaan na het uitbreken van de coronapandemie eerder als „stompzinnig.”