Nieuws/Financieel
2009689
Financieel

DSM bevestigt sterk eerste kwartaal

Amsterdam - DSM houdt vast aan zijn onlangs verhoogde winstverwachting, na een zeer sterk eerste kwartaal. Het speciaalchemieconcern kwam dinsdag met definitieve cijfers over de eerste drie maanden van het jaar. Die waren in lijn met de voorlopige resultaten die DSM al in april had gemeld.

De omzet klom op jaarbasis met 13 procent tot 2,4 miljard euro. Het opgeschoonde bedrijfsresultaat steeg met 56 procent tot 538 miljoen euro. Onder de streep bleef uiteindelijk 331 miljoen euro over, tegen 149 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

DSM schroefde bij de voorlopige cijfers in april tevens zijn winstverwachting voor heel 2018 op. De onderneming gaat er vanuit dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar met circa een kwart zal stijgen.

,,We zijn erg blij dat de sterke onderliggende prestaties van ons bedrijf zich voortzetten, met een groei die ver boven de markt ligt. Bovendien profiteren we momenteel van substantieel hogere prijzen van sommige vitaminen'', aldus topman Feike Sijbesma.