Financieel/Geld
2011657330
Geld

Feest voor ’variabele klanten’: Eneco verlaagt prijzen voor vijfde keer

Den Bosch - Eneco verlaagt de variabele tarieven per 1 maart fors voor een derde van de klanten met een variabel contract. De prijzen blijven nog wel boven het prijsplafond. Voor hun verbruik boven het prijsplafond betalen huishoudens dan ruim 40% minder, meldt Eneco. Dit geldt in principe voor drie maanden.

Een kubieke meter gas kost deze huishoudens boven het prijsplafond €1,83, een kilowattuur elektriciteit gaat €0,46 kosten. Voor verbruik onder het prijsplafond heeft de overheid sinds begin deze maand een maximum gesteld van €1,45 per kuub gas en €0,40 per kilowattuur stroom. Dat is het tarief dat de meeste huishoudens met een variabel contract nu betalen.

Inkoopprijzen

Eneco zegt, gezien de dalende prijzen bij de inkoop van energie, te hopen dat de tariefverlagingen door kunnen gaan. Volgens de leverancier is dit de vijfde maand op rij waarin er een tariefverlaging voor klanten komt.

Ook andere leveranciers, waaronder Vattenfall, verwachten binnenkort hun hoge tarieven naar beneden bij te stellen. Essent heeft hier eind volgende maand meer duidelijkheid over. Het kleinere Budget Energie meldde eerder deze maand al dat het zijn tarieven verlaagt tot onder het prijsplafond.