Nieuws/Financieel
2014324
Financieel

Belgische investeerder dicht bij aankoop Nederlands warenhuis

’Hema wordt verkocht aan Belgen’

Amsterdam - Hema komt zo goed als zeker in Belgische handen. De Brusselse investeerder Core Equity Holding is dicht bij een akkoord over de aankoop, bevestigen vier bronnen in de financiële sector en de retailbranche aan De Telegraaf.

Volgens twee bronnen zou er al een mondeling akkoord op hoofdlijnen zijn. De anderen zeggen dat het nog wel een paar weken kan duren voor er een handtekening wordt gezet.

Voor Hema, dat jarenlang gebukt ging onder een forse schuldenlast, zou met een nieuwe Belgische eigenaar een einde komen aan een jarenlang ongelukkig huwelijk met zijn Britse eigenaar Lion Capital. Dat kocht het bedrijf in 2007 voor een bedrag van 1,1 miljard euro. Het bedrijf is al jaren op zoek naar een koper, maar slaagde er tot nu toe niet in er een te vinden voor de voormalige Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam.

Structureel verlies

Hema maakte de afgelopen jaren vrijwel structureel verlies en gooide meermalen zijn strategie om, maar mag hopen dat het lek boven is nu zwarte cijfers voor 2018 mogelijk lijken. Hema verkoopt jaarlijks onder meer 13 miljoen tompoezen en 10 miljoen rookworsten. Bij de buitenlandse vestigingen zijn schrijfwaar, roggebrood en stroopwafels populair.

Zowel Hema als het Belgische kamp wil niet inhoudelijk reageren op vragen over de transactie.

Lees het hele verhaal: Hernieuwde hoop voor Hema [EXTRA]

Analyse: Belg beter dan Brit [EXTRA]