Nieuws/Financieel
2020047
Financieel

Revlon krijgt tik op zonnig Wall Street

New York - de Amerikaanse beurzen hielden donderdag de blik stevig opwaarts gericht. Een stabiel Amerikaans inflatiecijfer gaf beleggers in de VS een flinke steun in de rug. Apple viel wederom in de smaak.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8% in de plus op 24.739 punten. De breder samengestelde S&P 500 dikte 0,9% aan tot 2723 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg eveneens 0,9% tot 7405 punten.

De inflatie in Amerika kwam over de maand april zoals werd verwacht uit op 2,5%, iets hoger in vergelijking met een maand eerder.

De olieprijs in de VS klom iets verder omhoog tot net boven de $71 per vat. Woensdag steeg de olieprijs al flink na het opzeggen van de Iraanse nucleaire deal door president Donald Trump.

Apple ging 1,4% vooruit. Het technologieconcern wist zo de recordreeks in de voorbije handelsdagen aan te scherpen tot nipt boven de $190.

Facebook kon 1,6% bijschrijven tot net boven de $185. Daarmee kwam het aandeel van het sociale mediabedrijf weer boven het niveau terecht van vlak voordat de ophef ontstond rond het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica.

Revlon kreeg het flink te verduren en werd 8,9% minder waard. De cosmeticaproducent maakte tegenvallende omzetcijfers bekend.

Altice USA, het dochteronderdeel van de Franse kabelaar Altice schoot 7,9% omhoog na goed ontvangen kwartaalresultaten.

L Brands werd van de hand gedaan en dook 7,2% omlaag. Het moederbedrijf van lingeriemerk Victoria’s Secret, werd van de hand gedaan na een winstalarm.

Eli Lilly koerste 2% hoger. De farmaceut kondigde de goed ontvangen overname aan van biotechnoloog ARMO BioSciences (+67%) voor in totaal $1,6 miljard.