Nieuws/Financieel
2028224395
Financieel

Stevige winstgroei Carlsberg

Kopenhagen - De Deense brouwer Carlsberg heeft het eerste helft van het jaar fors meer winst gemaakt. De brouwer verdiende vooral meer geld met zijn speciaalbieren (craft). De goede prestaties van de brouwer komen niet onverwacht. Onlangs verhoogde Carlsberg zijn prognoses voor het hele jaar.

Carlsberg zag de nettowinst met een kwart stijgen tot 3,1 miljard Deense kroon (416 miljoen euro). Naast de speciale bieren, waar de verkopen met 17 procent stegen, presteerde de onderneming ook goed met alcoholvrije bieren. Verder deed Carlsberg goede zaken in Azië. Al met al steeg de omzet met 6,5 procent. Om aandeelhouders te belonen kondigde de brouwer aan te beginnen met het tweede deel van een aandeleninkoopprogramma van maximaal 2 miljard kroon.

Carlsberg rekent voor het hele jaar op een operationele winstgroei van 7 tot 9 procent. Volgens de Nederlandse topman Cees 't Hart gaat de aandacht van Carlsberg uit naar het opvoeren van de verkopen, waar het bedrijf juist jarenlang in de kosten sneed. Biermerken als Grimbergen en Jacobsen moeten de verkopen mede gaan aanjagen.