Nieuws/Financieel
2031915082
Financieel

Inschrijving aandelen Aramco vanaf 17 november

Riyad - Belangstellenden kunnen zich vanaf 17 november inschrijven voor het kopen van aandelen van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco. Die inschrijving loopt tot en met woensdag 4 december. Een dag later wordt de definitieve prijs van het aandeel Saudi Aramco bekendgemaakt.

In de 658 pagina's tellende prospectus is te lezen dat institutionele beleggers wereldwijd en inwoners van Saudi-Arabië en de andere Golfstaten zich kunnen inschrijven. Hoeveel procent van de aandelen in het bedrijf op de beurs van Riyad zullen worden aangeboden is nog onbekend. Wel is bekend dat 0,5 procent van het totaal aantal aandelen zal worden verkocht aan individuele beleggers.

Saudi Aramco is de grootste olieproducent ter wereld. De beursgang maakt onderdeel uit van het plan van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman om de economie van het land anders in te richten. Daarmee wil het land vanaf 2030 minder afhankelijk worden van de olie-industrie. De inkomsten van de beursgang worden geïnvesteerd in andere economische sectoren.