Nieuws/Financieel
2035950
Financieel

Commerzbank trekt meer nieuwe klanten

Frankfurt - Commerzbank heeft in de afgelopen periode meer nieuwe klanten getrokken. De tweede bank van Duitsland maakte wel meer kosten door onder meer een reorganisatie, de invoering van een nieuwe strategie en verdere digitalisering, terwijl de baten vrijwel gelijk bleven. Als gevolg van nieuwe boekhoudregels viel de nettowinst toch hoger uit.

Commerzbank kreeg er in de eerste drie maanden van het jaar 73.000 nieuwe klanten bij voor de divisie consumenten en kleine ondernemingen. Daarnaast werden nog eens duizend grotere ondernemingen klant bij de bank.

De baten gecorrigeerd voor eenmalige posten gingen iets omhoog naar 2,3 miljard euro. Operationele kosten stegen van 1,8 miljard naar 1,9 miljard euro. Daarvoor wees de bank ook naar hogere kosten om aan regelgeving te voldoen. De nettowinst kwam evenwel uit op 250 miljoen euro, waar dat een jaar geleden nog 229 miljoen euro was. Voor heel 2018 verwacht Commerzbank nog altijd hogere aangepaste baten te boeken als gevolg van zijn focus op groei. Ook wil de bank de kosten beperkt houden.