Financieel/Ondernemen
2036341
Ondernemen

FAMILIEZAKEN Moeder en dochters maken jurkjes op maat

Zakenvrouwen voor zakenvrouwen

Yvonne, Sanne, Jonathan en Giò Schoenmaker (vlnr).

Yvonne, Sanne, Jonathan en Giò Schoenmaker (vlnr).

Utrecht - Het aanbod zakelijke vrouwenkleding op maat is schaars en vaak degelijk. Sanne Schoenmaker lanceerde samen met haar moeder en zus een innovatieve webshop voor representatieve maatjurkjes.

Yvonne, Sanne, Jonathan en Giò Schoenmaker (vlnr).

Yvonne, Sanne, Jonathan en Giò Schoenmaker (vlnr).

Het Utrechtse Parioli zet in op vrouwelijke, flatterende kleding die in de wasmachine kan. Gepaste lengte, geen te diepe decolletés, wél hip.

„Van oudsher is maatkleding prijzig, omdat het uittekenen van een patroon alleen al vier uur in beslag neemt”, vertelt algemeen directeur Sanne. Parioli heeft dat hele proces gedigitaliseerd, wat enorm scheelt in de kosten: „We vullen de maten van de klant in en er rolt een tekening uit.”

Moeder Yvonne is natuurkundige en naast de werkzaamheden voor Parioli manager bij een IT-bedrijf. „Zij was thuis de kostwinnaar, onze vader Bart was huisman voordat hij natuurkundeleraar werd”, aldus Sanne. Zusje Giò studeerde wiskunde en werkt parttime voor het familiebedrijf, zij is verantwoordelijk voor digitale marketing. „Ons broertje Jonathan staat ook te popelen om ons te gaan vertegenwoordigen in Milaan, maar hij moet eerst even zijn studie afmaken.”

Ook geeft Parioli kledingadvies. Nu alleen nog in persoon, maar om de dienst schaalbaar te maken heeft het bedrijf een online personal shopper in de vorm van een algoritme ontwikkeld. Hiermee kan de klant vanaf de bank haar wensen aangeven.

Via 360 graden-scans en een app willen ze de dienst in de toekomst over de hele wereld online kunnen aanbieden. Elk facet van de stof, het patroon en het figuur van de klant wordt bekeken. Sanne: „Daarin gaan weverder dan de standaard ’appel’ en ’peer’.”