Nieuws/Financieel
2037077003
Financieel

Wall Street opent licht hoger

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de handel begonnen. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,1 procent hoger op 27.185 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won 0,3 procent tot 2984 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8178 punten.

Oliedienstverlener Halliburton steeg ruim 5 procent. De winst ging op jaarbasis flink omlaag door bijzondere posten, met een wat lagere omzet.

Amazon

Later deze week krijgen beleggers een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voorgeschoteld van bekende namen als Amazon, Facebook, Tesla, Google-moeder Alphabet, Intel en Boeing. Ook zijn er belangrijke macro-economische cijfers, waaronder een eerste schatting over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal.

Verder werd bekend dat kredietbureau Equifax een zaak rondom een grote hack bij het bedrijf schikt met toezichthouder FTC voor 700 miljoen dollar. Bij de hack in 2017 werden zeer gevoelige gegevens buitgemaakt van ruim 140 miljoen mensen. Equifax steeg 1,5 procent.

Een vat Amerikaanse olie klom 1 procent in prijs tot 56,20 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 63,26 dollar per vat. De olieprijzen gingen wat omhoog nadat Iran een onder Britse vlag varende olietanker onderschepte. De Britten willen Iran sancties opleggen en hebben de zaak aangekaart bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.