Nieuws/Financieel
2037721
Financieel

AvA Air France KLM: Gaat tijdelijk bestuur rust brengen?

Vertrekkend topman Jean-Marc Janaillac wijst op de groei in de luchtvaart, maar benadrukt tegelijkertijd de grote concurrentie van prijsvechters voor het bedrijf.

Frédéric Gagey, de financiële baas van Air France-KLM, wordt voorlopig ook bestuursvoorzitter van de luchtvaartgroep. Het gaat om een tussenoplossing om het vertrek van topman Janaillac op te vangen.

Een deel van het takenpakket van Janaillac gaat daarnaast naar Anne-Marie Couderc. Zij wordt niet-uitvoerend voorzitter van het bestuur, een functie die vergelijkbaar is met die van president-commissaris. Janaillac was uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

De dagelijkse leiding zal tijdelijk in handen komen van de topmannen van de dochterondernemingen. Air France-baas Franck Terner en KLM-hoofd Pieter Elbers zullen samen met financieel topman van het concern Frédéric Gagey die taken verdelen.

Elbers liet in een reactie weten uit te kijken naar de samenwerking met Couderc en bedankte Janaillac voor de medewerking in de afgelopen twee jaar.

Verder benadrukte Air France KLM zo snel als mogelijk de zoektocht naar de definitieve opvolger van Janaillac af te willen ronden.