Nieuws/Financieel
2038859
Financieel

Heijmans aan de slag in Leidsche Rijn

Rosmalen - Heijmans heeft van de gemeente Utrecht de opdracht gekregen 48 koopwoningen te ontwikkelen. Daarnaast gaat de bouwer aan de slag met het herinrichten van een kantoorpand in Rotterdam in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. Met de opdrachten is in totaal 60 miljoen euro gemoeid.

In Utrecht gaat het om 36 appartementen en twaalf stadswoningen in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. De waarde van het contract is circa 20 miljoen euro. De bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting medio volgend jaar. Heijmans denkt de woningen, met een woonoppervlakte van 74 tot 190 vierkante meter, in 2020 op te kunnen leveren.

Met het herinrichten van het huidige belastingkantoor aan Laan op Zuid 45 in Rotterdam is een bedrag van 40 miljoen euro gemoeid. De overeenkomst bestaat zowel uit het ontwerp, realisatie als het onderhoud van het nieuwe kantoor. Het bruto vloeroppervlak van het gebouw inclusief parkeerkelder bedraagt circa 54.000 vierkante meter.

Deze werkzaamheden starten in juni en worden in vier fases uitgevoerd. De oplevering staat in 2020 gepland. Daarna is Heijmans ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Na de oplevering gaat het onderhoudscontract van anderhalf jaar in. Het contract kan drie keer met een jaar worden verlengd.