Nieuws/Financieel
2039523
Financieel

Philips Lighting verder als Signify

Eindhoven - Philips Lighting gaat verder onder de nieuwe naam Signify. Aandeelhouders hebben de naamswijziging dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering goedgekeurd.

Signify blijft de producten wel verkopen onder de merknaam Philips. Philips Lighting werd in mei 2016 naar de beurs gebracht. Philips heeft sindsdien zijn belang in de voormalige verlichtingsdivisie gestaag afgebouwd tot circa 18 procent. Op voorhand was afgesproken dat het bedrijf op termijn een nieuwe naam zou krijgen.

Eerder werd al bekend dat voor de naam Signify is gekozen ,,omdat licht een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis overdraagt''. Daarmee draagt de naam volgens topman Eric Rondolat de strategische visie uit van de onderneming, die zijn geld met name verdient met professionele verlichtingssystemen.

Aandeel

De gloeilampenfabriek die de broers Frederik en Gerard Philips in 1891 openden in Eindhoven, legde de basis voor wat nu Philips is. Pas later stapte het bedrijf in de productie van medische apparatuur, de markt waar het technologieconcern zich sinds de afsplitsing van de verlichtingsdivisie volledig op richt.

Het symbool waaronder Signify op de beurs in Amsterdam wordt verhandeld, blijft LIGHT. Sinds 19 maart is het aandeel opgenomen in de AEX-index.

Aandeelhouders stemden ook in met de benoeming van Eelco Blok, voormalig topman van KPN, als commissaris. Ook het dividend over 2017 van 1,25 euro per aandeel kreeg de goedkeuring van de aandeelhouders.