Nieuws/Financieel
2041886121
Financieel

De Volksbank wil in drie jaar tot 500 arbeidsplaatsen schrappen

De Volksbank wil de komende twee jaar 400 tot 500 arbeidsplaatsen schrappen. Dat is ongeveer 10% van het huidige personeel van de staatsbank.

Om de kosten bij De Volksbank tegen de dalende inkomsten te compenseren, wil het moederbedrijf van SNS, ASN, RegioBank en BLG Wonen ‘efficiënter en effectiever’ gaan werken. Het overbodige personeel wordt begeleid van werk naar werk, zo belooft de directie. De Volksbank heeft hiervoor €45 miljoen apart gezet.

Opvallend is dat De Volksbank onder de directie juist een extra bestuurslaag aanbrengt. Hierin worden drie nieuwe banen gecreëerd: een chief information officer (cio), chief transformation officer (cto) en chief human resources officer (chro).

De bank zegt binnenkort de te beginnen met de werving van deze functies. De baan van de onlangs met onvrede vertrokken chief operating officer (coo) Mirjam Verhoeven wordt hiervoor geschrapt. De Volksbank heeft verder nog altijd geen nieuwe chief financial officer (cfo) voor de vorig jaar na een halfjaar ontslagen Pieter Veuger gevonden. De nieuwe ceo Martijn Gribnau vervult nu beide functies.