Nieuws/Financieel
2044116682
Financieel

Wisselkoersen drukken omzet Hunter Douglas

Rotterdam - Hunter Douglas heeft de eerste helft van 2019 afgesloten met een lagere omzet in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. De raambekleder, vooral bekend van het merk Luxaflex, wist meer producten aan de man te brengen. Maar ongunstige wisselkoerseffecten en de verkoop van onderdelen drukten het uiteindelijke resultaat.

De totale opbrengsten in het eerste halfjaar bedroegen 1,7 miljard dollar, een daling van 3,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het volume verkochte producten groeide met 1,2 procent. Wisselkoerseffecten hadden een negatieve impact van 3,5 procent, terwijl desinvesteringen een impact van 3,7 procent had op het resultaat. Daartegenover stonden weer overnames die 2,2 procent bijdroegen aan de opbrengsten.

Verder boekte Hunter Douglas een hogere winst. Onder de streep bleef 125,1 miljoen dollar over, tegenover 122,7 miljoen dollar een jaar eerder.

Hunter Douglas verwacht dit jaar nog altijd een tragere groei in zijn belangrijkste markten de Verenigde Staten, Europa, en Azië. Precieze cijfers plakte het bedrijf niet op die prognoses. In Latijns-Amerika verwacht het bedrijf te profiteren van een aantrekkend economisch klimaat.