Nieuws/Financieel
204517559
Financieel

Spaarrente Rabobank naar 0,01%

UTRECHT - Na spaarders bij ABN Amro krijgen ook rekeninghouders bij Rabobank een rente van slechts 0,01% op hun appeltjes voor de dorst. Het nieuwe rentetarief bij de bank gaat volgende week dinsdag in.

De rente voor de meest gebruikte spaarrekening stond bij Rabobank op 0,03%. Opvallend is dat Rabo de tussenstap van 0,02% overslaat. ABN Amro ging eerder dit jaar met die stap omlaag, voor de spaarrente in oktober naar 0,01% werd verlaagd.

ABN Amro-topman Kees van Dijkhuizen maakte vorige week bekend dat een negatieve rente voor gewone spaarders bij de bank uitgesloten is. Rijke spaarders moeten daar vanaf wel rekening mee gaan houden, voegde Van Dijkhuizen hier aan toe.

Rabobank noemde in een reactie op het nieuws bij ABN Amro een negatieve spaarrente onwenselijk, maar wilde zich niet commiteren aan de belofte van de concurrent. Datzelfde gold voor ING, waar de spaarrente op 0,02% staat.

SNS Bank schroefde de spaarrente op 13 november eveneens omlaag. Hier ging de rente van 0,07 naar 0,04%.

Banken met veel spaargeld, zoals die uit Nederland, gaan zwaar gebukt onder de negatieve rente van 0,5% die de Europese Centrale Bank (ECB) bij hen in rekening brengt om spaargeld dat zij niet kunnen uitlenen in Frankfurt te parkeren.