Nieuws/Financieel
20491248
Financieel

Dure fouten zijn populair

Het is heel pijnlijk als je het slachtoffer wordt van fraude of een dure fout. Hopelijk leren bezoekers van DFT van dergelijke verhalen hierover. Populair waren ze afgelopen week in ieder geval wel.

Maar de eigen portemonnee was nog altijd het populairst. Ja, als de autobelastingen volgend jaar fors omhoog gaan...

Maar gelukkig staan hier stevige salarisstijgingen tegenover. Helaas niet voor iedereen, maar het gemiddelde van 3,1% volgens werkgeversvereniging AWVN oogt aantrekkelijk.

Dan zit er volgend jaar misschien toch een koopkrachtverbetering in. Maar dan moet je natuurlijk niet het slachtoffer worden van gewiekste vormen van fraude. Zoals dat je een enorme erfenis van een ver familielid tegemoet kan zien.

Een foutief banknummer bij een overschrijving kan eveneens vervelend uitpakken, zeker als het om veel geld gaat en de ontvanger het bedrag niet wil teruggeven. Zoals bij een erfenis in Engeland.

https://www.telegraaf.nl/financieel/929211931/oeps-cijfertje-verkeerd-twee-ton-erfenis-naar-onbekende

Zelf moet je ook altijd goed nadenken over wat je wel of niet doorgeeft aan een instantie zoals een verzekeringsmaatschappij. Slaapproblemen kan je niet zomaar verzwijgen.

Steeds meer weer blijkt dat de belastingdienst niet je beste vriend is. Dat van elke verdiende euro 38,8 cent naar de overheid gaat, is misschien nog wel acceptabel.

Maar de belastingdienst gaat keer op keer over de scheef. Ze zou volgens de nationale ombudsman ook te hoge dwangsomkosten in rekening hebben gebracht.