Nieuws/Financieel
2052719
Financieel

Eigenaar wil Action deels verkopen

De Britse investeringsmaatschappij 3i verkoopt volgend jaar waarschijnlijk een deel van prijsvechter Action. Die suggestie heeft bestuursvoorzitter Simon Borrows van de beursgenoteerde investeerder volgens Het Financieele Dagblad gedaan tijdens een presentatie aan financieel analisten in Londen.

Een woordvoerster van 3i bevestigt dat de investeerder waarschijnlijk een deel van Action van de hand gaat doen. 3i heeft op dit moment zo'n 80 procent van Action in handen, maar wil niet volledig uit het van oorsprong Nederlandse bedrijf stappen. De firma is van plan zijn directe belang van circa 45 procent behouden. Het overige deel, dat in handen is van het private fonds Eurofund V, komt op de markt omdat het investeringsfonds volgend jaar ophoudt te bestaan. 3i sluit niet uit een deel van het belang in Action van Eurofund V terug te kopen.

Action groeide de afgelopen jaren als kool en had in 2017 een omzet van 3,4 miljard euro. Het aantal winkels was aan het einde van het jaar 1100. De keten verwacht dit jaar honderden nieuwe vestigingen te openen in binnen- en buitenland.

3i nam Action in 2011 over van de oprichters Gerard Deen en Rob Wagemaker.