Nieuws/Financieel
2055783
Financieel

Lang Pinksterweekend leidt tot topomzet supermarkten

Leidschendam - Met het lange Pinksterweekend voor de deur en mooi weer in het vooruitzicht, kopen mensen volop eten en drinken om het extra gezellig te maken.

Het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht een recordomzet van 880 miljoen euro. Alleen met Kerstmis wordt een hogere omzet behaald. Pinksteren staat net als voorgaande jaren op de tweede plaats.

Vertrouwen

Het CBS constateerde eerder deze week dat Nederlanders steeds beter in hun vel zitten. Het gevoel van veiligheid en vertrouwen in de samenleving neemt toe en men ervaart meer welvaart en welzijn.

Ook op gebied van gezondheid is de Nederlander positief. Supermarkten dragen daaraan bij door volop verse en gezonde producten aan te bieden die voor elke portemonnee bereikbaar zijn. Mensen nemen, speciaal in het lange Pinksterweekend, de tijd om eten te bereiden en lekkere en gezonde hapjes te presenteren bij de koffie en de borrel. En ook hierbij geldt: gemak dient de mens. Panklare groenten, makkelijk te bereiden vlees en vers bereide hapjes vliegen de winkels uit.