Nieuws/Financieel
2055795
Financieel

Weer winstwaarschuwing Steinhoff

Mattress Firm, onderdeel van Steinhoff.

Mattress Firm, onderdeel van Steinhoff.

Meubelgroothandel Steinhoff, het ’Zuid-Afrikaanse Ikea’, voorziet na afschrijvingen na de megafraude opnieuw een verlies over het eerste halfjaar.

Mattress Firm, onderdeel van Steinhoff.

Mattress Firm, onderdeel van Steinhoff.

Dat meldde het in concern met Nederlandse holding vrijdagmiddag. Zijn onderdeel Mattress Firm heeft extra ondersteuning vanuit de holdingmaatschappij Steinhoff nodig, bevestigde het bedrijf dat na Ikea het grootste woonwarenhuis in de wereld is.

Nadat vorig jaar de malversaties in zijn boekhouding naar buiten kwamen, daalde het aandeel 80% en ging €12,5 miljard aan beurswaarde in rook op.

Onderzoek loopt

Het moet nog altijd tot deifinitieve afspraken met enkele schuldeisers komen. De ebitdamarge zal tussen 4 tot 5% uitkomen, meldde het bedrijf vrijdag, de omzet stijgt dit eerste haljaar wel tot €9,4 miljard.

Het statutair in Nederland gevestigde concern kon eerder €6 miljard aan goodwill in de boekhouding niet hard maken. De jaarrekeningen van 2015 en boekjaar 2015/2016 werden ingetrokken, toezichthouders waaronder de AFM doen onderzoek naar de rol van de accountant Deloitte.

Beleggersclub VEB heeft Steinhoff voor de rechter gedaagd wegens misleiding van beleggers. Het concern probeert sinds de ontdekking van de malversaties in hoog tempo orde op zaken te stellen.