Nieuws/Financieel
2057672
Financieel

Forse averij Applied Materials op lager Wall Street

New York - In New York deden de Amerikaanse beurzen vrijdag overwegend een stapje terug. Beleggers in de VS maakten een pas op de plaats vanwege de onzekerheid over de uitkomsten van de handelsgesprekken tussen Amerika en China. Applied Materials werd hard geraakt door de terughoudendheid over de prestaties in het lopende kwartaal.

De Dow-Jonesindex eindigde onveranderd op 24.715 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2713 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 7354 punten.

Een Chinese delegatie voert gesprekken in Washington om de opgelopen handelsspanningen tussen de twee landen te verminderen. Het Aziatische land beloofde naar verluidt het handelsoverschot met de VS te verkleinen, maar Peking ontkent deze geste. Wel deed China een handreiking door een onderzoek naar vermeende Amerikaanse prijsdumping te staken.

Deere spoot 5,8% vooruit. De fabrikant van landbouwmachines verhoogde voor de tweede keer de verwachtingen voor het hele jaar

Campbell Soup kelderde 12,4% nadat het levensmiddelenbedrijf een winstalarm naar buiten bracht. De bekendmaking dat de topvrouw per direct is opgestapt viel ook niet goed.

Applied Materials dook 8,3% omlaag. De toeleverancier aan de chipindustrie boekte recordresultaten, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal stelden teleur.

Na de sterke opmars in de voorbije handelsdagen moest de olieprijs in de VS licht terrein prijsgeven tot net boven de $71 per vat. Oliefonds Chevron zakte 1,2%.

Hilton Holding kon 0,6% bijschrijven. Investeerder Blackstone (-0,5%) gaat zijn resterende belang verkopen in de hotelketen verkopen.