Nieuws/Financieel
2058386639
Financieel

Zomer 2021: geen Transavia-vluchten vanaf Groningen

Transavia heeft niet genoeg vraag naar vluchten van en naar Groningen.

Transavia heeft niet genoeg vraag naar vluchten van en naar Groningen.

SCHIPHOL - Transavia vliegt volgende zomer niet vanaf Eelde Airport. Touroperators hebben momenteel weinig vraag naar vluchten vanaf de Groningse luchthaven, aldus de budgetdochter van KLM. Vandaar dat het vliegveld uit de dienstregeling voor volgende zomer is geschrapt.

Transavia heeft niet genoeg vraag naar vluchten van en naar Groningen.

Transavia heeft niet genoeg vraag naar vluchten van en naar Groningen.

In het huidige zomerschema staan nog meerdere vluchten per week vanaf Groningen, naar het Spaanse Mallorca en Heraklion op het Griekse eiland Kreta. Dat er volgend jaar niet vanaf Groningen gevlogen wordt, betekent volgens een zegsvrouw niet dat Transavia de luchthaven daar voorgoed vaarwel heeft gezegd. Het vliegschema wordt elk seizoen opnieuw bekeken.

"Geen definitief afscheid van Noord-Nederland"

„We vinden het natuurlijk erg jammer dat we Transavia volgend jaar niet kunnen verwelkomen”, zegt een woordvoerster van Groningen Eelde Airport in reactie. Volgens haar kan de luchthaven de bestemming Kreta volgend jaar hoogstwaarschijnlijk nog wel aanbieden via Corendon. „Voor Mallorca komt mogelijk nog een andere aanbieder. Eind september hebben we meestal een beter beeld van het volgende zomerseizoen.”

Transavia heeft het zomerschema voor 2021 dit jaar eerder dan gebruikelijk bekendgemaakt. Op die manier hebben passagiers met een voucher of passagiers die hun vlucht willen omboeken, meer mogelijkheden om een reis te plannen, aldus de maatschappij. Vanwege de coronacrisis zijn er momenteel veel mensen met vouchers.

Marokko

In totaal vliegt Transavia in de zomer van 2021 op 73 bestemmingen vanaf de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Nieuw is dat de maatschappij dan ook op Fez in Marokko gaat vliegen. De vluchten naar Fez die aankomend winterseizoen starten vanaf Rotterdam The Hague Airport, worden ook volgend jaar zomer aangeboden. Het zomerschema van Transavia start op 1 april en loopt tot en met 31 oktober.