Nieuws/Financieel
2074419159
Financieel

Wall Street met nieuwe pieken bij Dow en S&P week uit

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York vrijdag laten een opgewekt beeld met verse records voor de S&P 500 en de Dow Een teleurstellend Amerikaanse banenrapport temperde de zorgen over een mogelijke verkrapping van het monetaire- en fiscale steun.

De werkloosheid in de VS steeg in april ligt tot 6,1 procent van de beroepsbevolking. Dat was een maand eerder nog 6 procent. Na publicatie van het rapport zakten de rentes hard in, wat goed nieuws betekende voor onder meer techbedrijven.

Techgraadmeter Nasdaq wint 0,9% op 13.753 punten. De leidende Dow-Jonesindex plust 0,7% op een recordstand van 34.776 punten. De brede S&P 500 dikt ook 0,7% aan tot 4232 punten, het hoogste slotniveau ooit.

Coronavaccin

Farmaceuten Pfizer en BioNTech zijn een procedure begonnen om het coronavaccin in de VS voor mensen vanaf 16 jaar toe te staan. Daarmee zijn de farmaceuten de eerste die een volledige vergunning voor het middel hebben aangevraagd. Het aandeel Pfizer won 0,9%. BioNTech koerste 9,3% hoger.

Verder zakte Beyond Meat 7% procent. Het verlies van de maker van vleesvervangers viel veel hoger uit dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. Ook qua omzet wist het bedrijf niet aan de gemiddelde verwachting te voldoen. Volgens Beyond Meat heeft de crisis de vraag naar zijn producten in winkels en in restaurants verminderd.

Twitter

Financieel dienstverlener Square van Twitter-baas Jack Dorsey, kwam met beter dan verwachte resultaten en won 4,1%. De onderneming profiteerde onder andere van een groeiende vraag naar bitcoin-transacties.