Nieuws/Financieel
2074631
Financieel

Nederlandse brouwers presenteren Bier Butler

Amsterdam - Nederlandse bierbrouwers hebben vandaag de Bier Butler gelanceerd. Dit is een nieuwe app die een type bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. De bedoeling is dat consumenten vaker een biertje bij het eten drinken, in plaats van het gebruikelijke glas wijn.

De gerechten in de app zijn door biersommeliers gecombineerd met de beste bierkeuze. Het is de bedoeling dat de lijst met gerechten steeds verder wordt uitgebreid.

Alleen al in Nederland zijn tegenwoordig meer dan 500 brouwerijen. „De keuze aan biersoorten is daardoor ontzettend groot en er is voor ieder wat wils. Echter de consument ziet soms door de bomen het bos niet meer”, zegt directeur Cees-Jan Adema van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers.

Om consumenten te informeren over het huidige scala aan bierstijlen hebben de brouwerijen vorig jaar het platform Dat Smaakt naar Bier opgericht. De nieuwe Bier Butler-app is daarvan een onderdeel.

De presentatie van de app vond donderdag plaats tegelijk met de start van de Week van het Nederlandse Bier, die duurt tot 3 juni. In deze periode zijn in het hele land bierproeverijen en andere evenementen rond het gerstenat.