Nieuws/Financieel
2075114704
Financieel

Wall Street sluit dicht bij huis

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen de dag uitgegaan. De S&P 500 en de Nasdaq maakten de forse verliezen uit de ochtendhandel goed, de Dow Jones bleef net in de min steken. Beleggers nemen hun toevlucht tot veilig geachte beleggingen als goud en staatspapieren en investeren minder in aandelen. De opbrengsten op dertigjarige Amerikaanse staatsleningen schommelen rond het laagste niveau ooit.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 26.007,07 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,1 procent hoger gezet op 2883,98 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij op 7862,82 punten.

Eerder deze week zorgde een escalatie van het Amerikaans-Chinese handelsconflict al voor stevige verliezen op de beurzen wereldwijd. Larry Kudlow, de belangrijkste economisch adviseur van president Donald Trump, stelde dat het geplande handelsoverleg met een Chinese delegatie in september doorgaat.

Olieprijzen

De prijs van olie stond ook onder druk door de toenemende economische onzekerheid, maar kreeg steun door berichten dat Saudi-Arabië daling wil stoppen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent minder op 52,35 dollar. Brentolie zakte 2,6 procent in prijs tot 57,41 dollar per vat.

Walt Disney verloor 4,9 procent. De film- en entertainmentreus behaalde een lagere winst dan kenners hadden verwacht. Bioscoopsuccessen werden deels tenietgedaan door hogere kosten voor een eigen streamingdienst en de integratie van overgenomen onderdelen van 21st Century Fox.

CVS Health

Gezondheidszorgbedrijf CVS Health stelde zijn winstdoelstelling naar boven bij en werd 7,5 procent hoger gezet. Beyond Meat won 3,6 procent. De maker van vleesvervangers gaat honderden broodjeszaken van Subway vegetarische gehaktballen leveren.

Pakketbezorgers FedEx (min 0,3 procent) beëindigde op zijn beurt een samenwerkingsovereenkomst met webwinkelreus Amazon. Farmaceut Teva zag de winst dalen, maar minder hard dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Het bedrijf kondigde ook het vertrek van zijn financieel directeur aan en werd 3,3 procent hoger gezet.

De euro was 1,1202 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was dat nog 1,1228 dollar.