Nieuws/Financieel
2076162953
Financieel

Citi verhoogt advies voor Euronext

Amsterdam - Het advies voor het aandeel Euronext bij Citi gaat omhoog van neutral naar buy. De omzetgroei bij beursuitbaters is volgens analisten van de bank veel sterker dan in andere categorieën van financiële dienstverlening. Beleggers doen er evenwel goed aan te letten op de beurswaarderingen voor verschillende beursexploitanten.

Euronext heeft volgens de marktvorsers een indrukwekkende vrije kasstroom. Die kan de uitbater van aandelenbeurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel gebruiken om schulden af te bouwen. Ook kan Euronext verder op overnamepad gaan, aldus Citi.

Analisten vinden dat de London Stock Exchange (LSE) de beste uitgangspositie heeft om te profiteren van structurele ontwikkelingen op vlak van data, analyse en clearing. Deutsche Börse, dat van buy wordt afgewaardeerd naar neutral, is daar volgens kenners minder goed op voorbereid.

Euronext krijgt bij Citi een koersdoel van 86 euro. Het aandeel stond vrijdag kort na het openen van de beurzen 1 procent hoger op 73,20 euro.