Nieuws/Financieel
207929045
Financieel

Onderdelen Miss Etam en Steps failliet

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft twee onderdelen van het moederbedrijf van kledingketens Miss Etam en Steps failliet verklaard.

Vorige week had eigenaar NXT Fashion uitstel van betaling aangevraagd voor het distributiecentrum en het gezamenlijke dienstencentrum met in totaal 116 werknemers, omdat door de nieuwe lockdown alle omzet was weggevallen en niet meer aan de betalingsverplichtingen kon worden voldaan.

’Triest nieuws’

NXT Fashion spreekt van „triest nieuws.” Volgens het bedrijf was faillissement onvermijdelijk geworden doordat de bedrijfsonderdelen vanwege de recente doorstart niet in aanmerking lijken te komen voor de steunregeling NOW3. „De bewindvoerder en het management achten de kans klein tot uitgesloten dat een beroep op de NOW3-regeling zal worden gehonoreerd”, zo staat in de faillissementsaanvraag.

Winkels gaan door

Namens NXT Fashion laat een zegsman weten dat de winkelonderdelen Miss Etam en Steps gewoon door zullen gaan. Er wordt daarbij volgens hem overgestapt op een nieuw bedrijfsmodel bij de inkoop van kleding. Dat kan ook zonder distributiecentrum en het centrale servicekantoor. De aanvoer van goederen zal door een externe logistieke partij worden afgehandeld. Alle 365 werknemers van de winkelorganisatie van NXT Fashion hebben nog voor Kerstmis hun salaris over december ontvangen, aldus een verklaring.

NXT Fashion is in handen van investeerder en ondernemer Martijn Rozenboom. Hij nam eind augustus Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps over van de Nederlandse tak van het failliete FNG. Claudia Sträter en Expresso werden doorverkocht aan de Van Uffelen Groep.

Vakbond AVV klaagt al langere tijd over ’bedrijvendokter’ Rozenboom. Volgens AVV lapt hij namelijk bepaalde afspraken en ook de wet aan zijn laars bij de reorganisatie van Miss Etam en Steps.