Nieuws/Financieel
2080042211
Financieel

Elon Musk wil dagelijkse leiding bij Twitter uit handen geven

Elon Musk

Elon Musk

NEW YORK (ANP/RTR) - Elon Musk verwacht op termijn minder tijd door te brengen bij het onlangs door hem gekochte Twitter. Hij hoopt de reorganisatie die hij inzette sinds hij aan roer staat van het socialmediabedrijf deze week af te ronden. Daarbij is hij op zoek naar iemand die de dagelijkse leiding in handen krijgt.

Elon Musk

Elon Musk

Musk gaf dat aan terwijl hij getuigde in een rechtbank. Hij moet zich voor de rechter verdedigen tegen beweringen dat zijn prestatiebonus van 56 miljard dollar bij autoproducent Tesla is gebaseerd op te gemakkelijk te behalen doelstellingen. De bonus zou ook zijn goedgekeurd door een te volgzame raad van bestuur.

Chaos

De eerste twee weken met Musk als eigenaar van Twitter werden gekenmerkt door snelle veranderingen en chaos. Musk ontsloeg in eerste instantie het bestuur en andere leidinggevenden bij Twitter. Daarna werd circa de helft van het personeel van het socialmediabedrijf op straat gezet.

Volgens Musk is er veel werk te verzetten bij Twitter om de reorganisatie op gang te krijgen. „Maar daarna verwacht ik mijn tijd bij Twitter te verminderen”, zei hij in zijn getuigenis.