Nieuws/Financieel
2082100346
Financieel

Tientallen banen verloren door vertrek Signify uit Winterswijk

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsconcern Signify verplaatst een groot deel van het werk bij zijn vestiging in Winterswijk naar Polen en Hongarije. Door die ingreep, waarmee de voormalige lichtdivisie van Philips kosten wil besparen, verliezen 94 werknemers hun werk.

Voor de 79 vaste werknemers ligt een sociaal plan klaar uit de Philips-tijd, meldt vakbond CNV. „Dat verzacht de pijn maar dicht niet het gapende gat dat de directie hier slaat”, zegt vakbondsbestuurder Arjan Huizinga. „We hebben het hier over mensen met doorgaans lange dienstverbanden. En dus ook hogere leeftijden. Dat verkleint nogal de kans op een vervangende baan.”

Signify ontwikkelt en maakt in Winterswijk op maat gemaakte armaturen voor ledverlichting. De komende jaren verplaatst het Eindhovense bedrijf die activiteiten naar het Poolse Piła en de Hongaarse hoofdstad Boedapest, zegt een woordvoerder. De locatie in de Gelderse Achterhoek zal alleen nog dienst doen voor opslag en distributie.

Signify zegt de vaste medewerkers te willen helpen bij de begeleiding naar nieuw werk. „Het zijn ook veelal hoogopgeleide medewerkers, dus we vermoeden dat ze snel weer een baan kunnen vinden”, zegt de zegsman.