Nieuws/Financieel
2084352206
Financieel

Brussel: Eye Wish in de etalage bij overname GrandVision

BRUSSEL - De Europese Commissie gaat akkoord met de overname van het Nederlandse optiekconcern GrandVision door het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Maar dan moet GrandVision, het moederbedrijf van onder meer Pearle, wel brillenketen Eye Wish afstoten.

Lees hier ons verhaal over de 85-jarige Italiaan die als een soort ’Godfather’ EssilorLuxottica liet uitgroeien tot wereldspeler:

Koper EssilorLuxottica heeft zelf aan Brussel voorgesteld in verschillende landen winkels van de hand te doen voor de goedkeuring van de deal. In Nederland zullen 142 winkels van de keten Eye Wish verkocht worden samen met de merknaam. Ook in België en Italië gaan filialen verkocht worden, van ketens als GrandOptical en VistaSi.

Brussel was bezorgd dat het voor concurrerende opticiens anders moeilijker zou kunnen worden toegang te krijgen tot de merkproducten voor brillen en monturen van EssilorLuxottica, zoals Ray-Ban. Hierdoor dreigden consumenten minder keuze te krijgen en hogere prijzen te moeten betalen. Maar door de voorstelde maatregelen zijn die concurrentiebezwaren weggenomen.