Nieuws/Financieel
2086734441
Financieel

Kleine winsten voor Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger gesloten. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Berichten dat beide landen elkaar toch naderen op het handelsvlak zorgden echter niet voor een uitgelaten sfeer. Ook de ontwikkelingen rond de impeachment van president Donald Trump werden in de gaten gehouden

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 27.677,79 punten. De S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 3117,43 punten en schermenbeurs Nasdaq ging een fractie omhoog tot 8570,70 punten.

Een opmerking van president Donald Trump dat hij NAVO-lidstaten die niet genoeg bijdragen aan het militair verbond op handelsvlak wil aanpakken, leverde weer handelszorgen op. Dat zou betekenen dat de Verenigde Staten een handelsoorlog ontketent met landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Olie

De aandacht gaat ook uit naar de vergadering van de OPEC in Wenen die donderdag en vrijdag wordt gehouden. Het oliekartel en zijn bondgenoten waaronder Rusland overwegen naar verluidt verdere productiebeperkingen om daarmee de olieprijzen te stutten. Er zou gesproken worden over een productieverlaging met meer dan 400.000 vaten per dag. De olieprijzen zaten in de lift.

Een vat Amerikaanse olie was onveranderd in prijs op 58,42 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,5 procent tot 63,30 dollar per vat.

Tiffany

Juweliersketen Tiffany, die voor meer dan 16 miljard dollar overgenomen wordt door het Franse LVMH, werd 0,1 procent lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Supermarktconcern Kroger verhoogde de omzet en de winst, maar verloor desondanks 3 procent. Ook juweliersonderneming Signet, de verkoper van vrouwenmode J. Jill, budgetwinkelketen Dollar General en Brown-Forman, het moederbedrijf van whiskey-merk Jack Daniel's, kwamen met cijfers.

Biotechnoloog Sage Therapeutics kelderde bijna 60 procent. De resultaten van patiënttesten met een experimenteel middel tegen zware depressies waren niet zoals verwacht.

De euro noteerde op 1,1108 dollar tegen 1,1103 dollar bij het slot van de Europese beurzen.