Nieuws/Financieel
2096398540
Financieel

Fors hogere winst voor Spaanse bank Santander

Het Spaanse financiële concern Banco Santander heeft de winst in het derde kwartaal flink zien aandikken. Dat was onder meer te danken aan het wegvallen van grote eenmalige lasten in het Verenigd Koninkrijk, die nog zwaar drukten op de cijfers van een jaar geleden.

Santander zette een nettowinst in de boeken van bijna 1,8 miljard euro. Dat is ook fors meer dan in het tweede kwartaal, toen Santander een recordverlies van ruim 11 miljard euro rapporteerde door enorme afschrijvingen vanwege de gevolgen van het coronavirus.

De onderliggende winst van Santander zakte wel flink ten opzichte van een kwartaal eerder. In dat resultaat zijn bijvoorbeeld ook de voorzieningen voor slechte leningen verwerkt. En die liepen op, een signaal dat Santander rekent op een verdere golf aan wanbetalingen.

De bank constateerde overigens wel dat het leningenniveau aan particulieren in de meetperiode weer op ongeveer het peil van voor de uitbraak van het coronavirus lag. Het lenen aan kleine en middelgrote bedrijven is ook meer genormaliseerd, na een scherpe stijging in de beginfase van de crisis om bedrijven te ondersteunen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd