Nieuws/Financieel
2102198445
Financieel

Doek valt voor modeketen Didi

Amsterdam - Modeketen Didi heeft voor alle werknemers en 81 winkels het faillissement aangevraagd. Door de slechte gang van zaken was een doorstart financieel niet haalbaar, meldt de curator.

Maandag werd uitstel van betaling gevraagd. Op de website van Didi, dat voornamelijk gericht is op vrouwenmode, werd vandaag gemeld dat de webshop van het bedrijf tijdelijk niet bereikbaar is.

De winkels blijven voorlopig open terwijl gewerkt wordt aan een doorstart. Het is nog onduidelijk of de webwinkel, die al dicht was, weer open gaat. Daarover is nog geen beslissing genomen.

Het bestuur van Didi had uitstel van betaling aangevraagd in de hoop een koper te vinden voor de keten, maar de financiële situatie bleek slechter dan gedacht. Als reden voor de financiële problemen geven de curatoren „de grote concurrentie, onder meer van internet” aan.

Didi is niet de enige damesmodeketen die het moeilijk heeft. Eerder deze week maakte het Belgische modeconcern FNG bekend het merendeel van de winkels van Steps en alle winkels van Promiss te gaan sluiten.