Nieuws/Financieel
2103860
Financieel

Betalen met ring of armband blijkt succesnummer

AMSTERDAM - Veruit de meeste consumenten die kunnen betalen met een ring, horloge of armband, hoeven uiteindelijk hun oude bankpas niet meer terug.

Dat is althans een eerste conclusie uit een proef met contactloos betalen via zogenoemde wearables bij ABN Amro. De bank deelde begin dit jaar particuliere ringen, horloges of armbanden uit aan 500 particuliere klanten. Slechts 19% van de deelnemers wil na een paar maanden liever de vertrouwde pinpas terug. Met 78% geeft een ruime meerderheid de voorkeur aan het afrekenen met een wearable.

Met name voor kleine betalingen, onder de €25, steken gebruikers liever hun betalingsring- of armband uit, in plaats dat zij de pinpas uit de portemonnee tevoorschijn moeten toveren. De deelnemers rekenden met hun wearable gemiddeld zes betalingen per week een bedrag onder de €25 af. Als verbeterpunt heeft ABN Amro teruggekregen om ook betalingen boven de €25 mogelijk te maken, waarbij dan wel een pincode ingevoerd moet worden op de betaalterminal.

ABN Amro laat weten de testperiode met de groep klanten naar aanleiding van de resultaten te verlengen. De bank zegt te werken aan het implementeren van suggesties, zoals ook het verzoek om realtime inzicht te krijgen van de wearable-betalingen in de app van de bank.